Brandbergen Bowling Dart

bbdart.se © 2011

 

Nyheter

 

Obesegrade i division 3!

2012-10-19, 09:36

B-laget i division 3 har verkligen hittat formen. 5 matcher spelade, 5 matcher med vinst i protokollet. Mycket starkt och en klar förbättring mot förra året! Bra jobbat!

 

Bättre sent än aldrig - Välkomna till Brandbergen Bowling Dart!

2012-10-15, 14:36

Till denna säsong har vi fyra nya medlemmar som förstärker vår härliga klubb. Vi välkomnar Nicklas och Jenny Landelius, Kenneth Svensson och Mikael Karlsson till oss!

 

Saknar men säkert...

2012-10-15, 14:32

Hemsidan är nu åter igen i bruk och mycket har blivit uppdaterat. Lagen innehåller nu rätt personer, matcher/spelschema har lagts till och det viktigaste av allt - statistiken är tillbaka! I år även med information om vunna matcher/set för att få igång diskussionerna ännu lite till.

 

Vem är egentligen bäst och är det verkligen pilsnittet som räknas...?

 

Under uppdatering!

2012-09-24, 09:53

Uppdateringen på hemsidan har blivit enormt lidande under sommaren men snart tar vi nya tag i och med den nya säsongen! Håll tillgodo.

 

Klubbmästare 2011/2012: Anders Mattsson
2012-05-10, 09:35

Efter en lång dag och mycket bra dart stog Anders Mattsson som klubbmästare när dagen närmade sig sitt slut. Ett stort grattis till Anders!

 

 

Slutställning i BBDart's KM 11/12:

 Anders Mattsson

 Mikael Rågmo

 Robert Karlsson

 

BBDart riktar ett stort tack till Magnus för arrangemanget och ett ännu större tack till alla deltagare!

 

Kvaltider!
2012-04-19, 14:15

Eftersom A-laget kvalificerat sig för kval till Division 1 och B-laget kvalar för att hålla sig kvar i Division 3 är det idag dags för kvaltider!

 

A-laget börjar borta på Söderbiljarden mot Old Bowler Dart Team som ska försvara sin plats i Division 1A. B-laget tar emot Dartanjang Dartklubb hemma i Brandbergen Bowlingcenter. Dartanjang är taggade och kvalar uppåt då de placerade sig som 3:a i Division 4D.

 

Spelscheman för de bägge kvalande lagen finns under Matcher. Lycka till! 

 

Hänt på våren
2012-04-19, 14:07

Mycket har hänt sen sist och för vissa är säsongen över, vissa kvalar. Här kommer en sammanfattning av säsongsavslutningen för de tre lagen.

 

A-laget

Gubbarna i A-truppen har haft en mycket bra vår där de säkrade chansen till ett avancemang i seriesystemet. På totalt elva matcher vann man åtta, spelade två oavgjorda och förlorade endast en(!) vilket är enormt bra gjort. Kvalet till Division 1 börjar idag den 19/4 och förväntningarna är höga på laget som verkligen vill och har chans att gå upp en division.

 

B-laget

B-laget var pressade större delen av vårsäsongen där ett stundande kval för att hålla sig kvar i divisionen låg bakom hörnet. Av de fyra sista matcherna lyckades man tyvärr bara knipa två poäng och det resulterade i att laget nu kvalar för att hänga kvar i Division 3.

 

C-laget

Resultaten för C-laget är en liten besvikelse. Även om laget tog sig i kragen rejält i slutet av januari blev det endast tre vinster på tio matcher. Laget placerade sig på en 8:e plats med elva poäng upp till kvalstrecket, elva poäng som man med lite tur och bättre skärpa borde haft i sin ägo. Inget kval för C-laget och man blir kvar i Division 4 även nästa år.

 

Riksseriesammandrag och tävlingar
2012-01-25, 19:50

Nu i helgen den 27-29 januari spelas det Riksseriesammandrag i Älvsjö. Helgen bjuder dock på mer än bara dart i toppklass. I samband med sammandraget arrangerar förbundet tävlingar, först och främst på fredagen.

 

Fredag 27/1

19:00 - Hobbysingel (max 16.00), 50:-

19:00 - Amatörsingel (max 22.00), 50:-

19:00 - Lottad dubbel, 50:-

 

Lördag 28/1

20:00 - Mixed

20:30 - Lottad dubbel (för de som inte spelar mixed)

 

Några från C-laget skall dit och prova lyckan, häng på du också!

 

Hänt i veckan - v3
2012-01-25, 19:45

Vecka 3 var veckan då alla matcher spelades mot lag från Västerhaninge. A-laget inledde veckan mot TTVH hemma i Brandbergens Bowlingcenter på måndagen och imponerade ännu en gång. Vinst med 6-3 och ett riktigt bra spel av Daniel Larsson och Magnus Evermo som bägge hade ett pilsnitt på 19,27. Vi fick även se två 180 (Stefan och Frasse) och totalt 25 tons!

 

C-laget hade bortamatch mot Team Laguna och började knackigt. Det ledde till ett underläge med hela 5-1 efter 6 spelade matcher. Efter en stor upphämtning och bra spel av Linus, Tommy och Stefan var resultatet helt plötsligt 5-4 och en avgörande dubbel väntade för att fastställa slutresultatet. Den avgörande sista matchen slutade 3-2 till Team Laguna efter en fenomenal sista utgång (146) av Ljubi'sa Demic. Slutresultatet skrevs till 6-4 till Laguna, BBDart åkte dock hem stärkta efter en bra upphämtning.

 

B-laget spelade som sagt också dem hemma mot TTVH och lyckades bryta sviten på 5 seriematcher utan vinst! Slutresultatet skrevs till 6-4 efter storspel av Anders Mattsson och Mikael Rågmo.

 

Hänt i veckan - v2
2012-01-16, 12:05

Veckan inleddes med match borta mot Tyresö för A-laget. Ett Tyresö som man precis innan uppehållet spelat 5-5 mot hemma i Brandbergen och grabbarna var rejält sugna på två poäng denna gång. Laget var intakt och en storspelande Stefan Olsson, tillbaka från semester i Thailand, visade att han inte tappat stinget. Med ett pilsnitt på 21,78 tog han sina tre set. Även Daniel Larsson imponerade, nio ton och ett snitt på 20,22. Bra jobbat! BBDart vann matchen med 6-3.

 

Vårt C-lag som är i stort behov av poäng var tyvärr tvungna att lämna WO mot Ösmo. Endast 3 spelare fanns tillgängliga för spel. De samlar nu krafterna tills på tisdag när Team Laguna står för motståndet.

 

B-laget i division 3 spelade borta mot just Team Laguna. BBDart hamnade i ett ointagligt 6-0 underläge från start men jämnade ut sifforna genom bra spel av Anders Mattsson och Mikael Rågmo. Lars Mattsson var snittbäst med ett pilsnitt på 18,26. Team Laguna vann matchen med 6-3.

 

Vecka 3 bjuder på matcher mot Västerhaninge-lokaliserade lag för alla divisioner. A-laget tar emot TTVH hemma i Brandbergen på måndagen, C-laget åker till Västerhaninge och möter Team Laguna på tisdag och B-laget avslutar veckan med en hemmamatch mot TTVH's division 3-lag.

 

V75 från julcupen den 17/1   *Uppdaterad*
2012-01-14, 12:05

Under julcupen drog Mange igång ett andelsspel på V75 där 17 spelare deltog. Tyvärr gick det inte så bra den gången utan det gav endast runt 303kr i utdelning. Beslut togs om att spela några rader för dessa 303kr eftersom utdelningen till var och en inte var något att skryta med. Nedan ser ni raden till dagens (14/1) V75:

 

1:  6

2:  3, 4, 5, 12

3:  1, 6

4:  3, 5

5:  4, 5, 7, 12, 13, 14

6:  1, 3, 4, 7, 9, 12

7:  1

 

Dags att bli miljonärer!

 

Uppdatering: Med 3 rätt av 7 blir man inga miljonärer.

 

Hänt i veckan - v1
2012-01-10, 08:54

Vecka 1 var en lugn vecka med tanke på uppehållet. Vi hade dock några som var ute och spelade cup. Mange, Jimmy, Micke, Tommy, Stefan och Mats testade lyckan i Huvudsta Open på torsdagens amatörsingel och dubbel (max 19.99). Tyvärr var det inte någon av killarna som fick till något vidare bra spel. Alla åkte ut tidigt och får nöja sig med att ha blivit en erfarenhet rikare. Grabbarna från 4E fortsatte som planerat på fredagen med hobbysingeln (max 15.99) där större chans till bra resultat fanns. Även här var spelet mediokert från våra spelare. Stefan var den enda som gick vidare från gruppspelet, tyvärr tog det stopp i kvartsfinal.

 

På lördagen spelade Conny lottad dubbel i Ösmo tillsammans med en från Ösmos division 4-lag. De lyckades riktigt bra ihop och lyckades knipa förstaplatsen. Grattis!

 

Det är väldigt kul att så många är ute och spelar cup, fortsätt så!

 

Danne vann TTVH's nyårscup!
2012-01-03, 10:41

 

 

 

Stort grattis!

 

Hänt i veckan - v51 & v52
2012-01-03, 09:54

Jul och nyår har passerat vilket förmodligen resulterat i att alla är lite rundare om magen. Vissa (Mange...) påstår att det är en fördel, man står tydligen stadigare när man kastar dart. Vi får väl se!

 

Det har varit uppehåll för samtliga våra lag i serien. Vissa har vilat sig i form och vissa har varit ute och spelat cuper. På annandagen var Frasse Johansson, Mikael Holmblad, Stefan Jacobsen och Tommy Westher och kastade cup på MiNi Dart och Event. Motståndet visade sig vara riktigt bra i den här cupen och målen sattes efter det. Spelarna blandade och gav, ingen lyckades dock speciellt bra. Värt att notera var att Stefan vann en match i gruppen och att Micke tog ett set - målen uppnådda! Stefan fick även äran att försöka ge Magnus Caris en match, tyvärr visade det sig bli en mycket svår nöt att knäcka. Roligt att Frasses tjej Camilla, som till vardags spelar i Tyresö, vann looserfinalen i damsingeln - Grattis!

 

I Västerhaninge tjuvstartade Daniel Larsson med raketerna! Dagen före nyårsafton arrangerade TTVH sin årliga nyårscup i sin klubblokal. Mer om det i nyheten ovan.

 

BBDart's julcup 2011
2011-12-20, 21:43

Den 17/12 arrangerade BBDart sin julcup hemma i Brandbergen Bowlingcenter. 22 spelare samlades klockan 12 och alla lottades in i grupper, totalt 6st. Spelarna var av mycket blandad karaktär med erfarenhet från Superligan till nybörjare.

Gruppspelet bjöd på en hel del överraskningar där många av de lägre seedade spelarna skrällde mot de som på pappret var starkare. Detta i sin tur innebar att vinnarsidan började med många matcher där högt seedade slog ut varandra och hjälpte de lägre seedade att komma långt i slutspelet.

 

När det gäller enskilda prestationer är det Thomas "Lillis" Häljeskog som förtjänar ett utnämnande som tävlingens lirare. "Lillis" kastade mycket övertygande och kom dessutom riktigt långt i slutspelet trots att han nästan aldrig kastat dart förut. Mycket bra "Lillis"!

 

I looser-finalen lyckades aldrig Mikael Holmblad ge Gunnar Nylund en match och Gunnar vann enkelt med 3-0 och gick därmed vidare till final mot Daniel Larsson från BBDart. Eftersom Gunnar kom från förlorarsidan behövde han vinna två matcher mot Daniel för att ta hem cupen och efter mycket bra kastande blev så fallet. Gunnar vann bägge finalmatcherna med 3-0 och stod till slut som segrare i Julcupen. Grattis Gunnar!

 

Slutställning

 

 Gunnar Nylund, TTVH SL/1B

 Daniel Larsson, BBDart 2C

 Mikael Holmblad, BBDart 4E

 

 

BBDart riktar ett stort tack till alla deltagare och hoppas att ni kommer tillbaka även nästa år!

 

Hänt i veckan - v50
2011-12-20, 21:02

Inget av lagen hade någon seriematch då det är juluppehåll. Däremot var alla lagen vidare till omgång 2 i Stockholm Cup. A-laget spelade på tisdagskvällen borta mot Oilers från Superligan och gjorde det riktigt bra. Förlust med 9-7 men enligt hörsägen var grabbarna värda en vinst. Alla kastade riktigt bra och det var en mycket jämn match.

 

C-laget mötte Panta Rhei från 3C även dem på tisdagskvällen. Här räckte det inte hela vägen och ingen av spelarna nådde upp till sin normala nivå. Magnus "Sambal" Andersson tog 3 av BBDart's 4 poäng och får ses som matchens lirare. Panta Rhei vann matchen med 9-4 och var välförtjänta av vinsten.

 

B-laget mötte TYOSH från 3C. Tyvärr var även TYOSH för heta och de vann matchen. Detta innebär att alla lag från BBDart nu är ute ur Stockholm Cup. Vi tar nya tag nästa säsong och satsar nu fullt ut på seriespelet efter jul.

 

Hänt i veckan - v49
2011-12-11, 20:59

Vecka 49 inleddes med hemmamatch för A-laget där Tyresö stod för motståndet. Det blev en jämn match där Brandbergen hade svårare att kliva på de avgörande dubblarna än motståndarna. Jimmy Heidgren noterades för  det högsta pilsnittet, 19.96 och vann dessutom sin singel med 3-1. Bra Jimmy!

Daniel Larsson gjorde sin debut och imponerade. Statistiken talar för sig själv - en 180, ett kort set på 18 pilar och en hög utgång på på 114. Robert Karlsson, som till vardags spelar med B-laget vann med 3-0 i set och gjorde en 180. Mycket bra debut! Även Magnus Evermo noterades för en 180.

Matchen slutade 5-5 efter avgörande dubbel.

 

C-laget åkte på tisdagen till Ösmo för att ta sig an serieledarna i division 4E. Det visade sig ganska snabbt bli en tuff uppgift när ingen förutom Magnus "Sambal" Andersson nådde upp till sin nivå. Matchen slutade 6-3 till Ösmo, högsta pilsnittet stod Stefan Jacobsen (15.52) för.

 

B-laget hade match hemma i Brandbergen på torsdagen där Team Laguna Dart från Västerhaninge stod för motståndet. Mikael Rågmo, Linus Nilsson och Robert Karlsson saknades och därmed fick Tommy Westher och Stefan Jacbosen hoppa in och göra debut i 3:an. TLD visade sig vara ett nummer större och tog ganska lätt hem segern med 7-2. Bäst i BBD var Anders Mattson på 17.09 i snitt och totalt 9 tons. Värt att notera är att både Tommy och Stefan gjorde bra insatser i division 3-debuten och hade ett snitt på 14.68 respektive 15.33 i pilsnitt.

 

Vi tar nya tag nästa vecka då alla tre lag spelar vidare i Stockholm Cup. A-laget ställs på tisdagen mot Oilers Superliga-lag borta i Trångsund. B-laget spelar hemma på torsdagen mot TYOSH från 3C och C-laget tar emot Panta Rhei, även dem från 3C.

 

BBDart representerat i DM
2011-12-11, 20:37

I helgen spelades DM på Söderbiljarden. Brandbergen Bowling Dart hade tre spelare representerade från C-laget. Inställningen hos spelarna var inte direkt att vinna, utan att vara med för att få erfarenhet och lära av de stora grabbarna.

 

På fredagen ställde Stefan Jacobsen och Mikael Holmblad upp i herrdubbeln och placerade sig på 5-6:e plats, bra jobbat! (Hur många lag som var med är mindre intressant att berätta...)

 

Lördagen bjöd på herrsingel där Tommy Westher och Mikael Holmblad deltog. Bägge hamnade i riktigt svåra pooler och gick in med målsättningen att ta ett set var mot motståndarna som mestadels bestod av spelare från Superligan och division 1. Vi kan glatt meddela att bägge var mycket nära att uppnå sitt mål men hade svårt att sätta den avgörande dubbeln. Ingen vinst, och 0-9 i set för båda, dock en stor erfarenhet rikare!

 

Nästa år höjs målsättningen!

 

Statistik på hemsidan
2011-12-07, 16:42

Under fliken "Lagen" hittar ni från och med nu dagsfärsk officiell statistik på alla spelare. Statistiken innefattar antal tons, korta set samt olika typer av pilsnitt. Perfekt för alla statistiknördar!

 

Hänt i veckan - v48 *Uppdaterad*
2011-12-07, 16:23

Vecka 48 inleddes med det första derbyt av två den här veckan. På måndagskvällen ställdes A-laget mot TTVH i division 2C. BBD ställde upp med Mange & Leffe, Conny & Stefan O samt Jimmy & Frasse som dubbelpar. Detta visade sig vara lyckat även denna vecka då laget tog hem alla dubblar.

Matchens lirare blev Stefan O som tryckte in en 180 och vann samtliga sina tre set på 21 pilars utgång. Stefan O hamnade på mycket respektingivande 23,86 i pilsnitt! Matchen slutade 3-6 i BBD's favör.

 

På tisdagen var det C-lagets tur. Hemma i Brandbergens Bowlingcenter tog man emot Team Laguna från Västerhaninge. Det visade sig bli en svår nöt att knäcka och man fick ge sig med hela 2-7. Matchens lirare blev Stefan J som vann sin singel med 3-0 i set och hamnade på 16,52 i pilsnitt.

 

B-laget som huserar i division 3D åkte till Västerhaninge för veckans andra derby mot TTVH på torsdagen. Det blev en riktig tuff match som slutade 5-5 i matchpoäng och 20-20 i set. Jämnare kan det alltså inte bli! Anders Mattson utmärkte sig dock mest i Brandbergen med ett stabilt pilsnitt på 19,03, 4 tons och totalt 3-0 i set.

 

Brandbergen Bowling Dart välkomnar Daniel Larsson till klubben
2011-12-02, 11:55
Brandbergen Bowling Dart kan stolt presentera sitt senaste nyförvärv. Vi välkomnar Daniel Larsson och kommer från Nynäshamn. Daniel kommer i första hand spela med A-laget i Division 2.

 

Nya hemsidan lanseras
2011-12-02, 11:34

Lagom till andra advent lanserar BBDart sin nya uppdaterade hemsida!

 

Det finns mycket kvar att arbeta med, till exempel logotyper, bilder, länkar, statistik. Skriv gärna en rad i gästboken och visa vad ni tycker och om ni har några förbättringsförslag.

 

 

 

 

Nyheter

 

Obesegrade i division 3 »

5 raka vinster för B-laget!

 

Bättre sent än aldrig »

Fyra nya medlemmar välkomnas till klubben!

 

Sakta men säkert... »

Uppdateringen på hemsidan har tagit fart igen...

 

Under uppdatering »

Vi jobbar för fullt med uppdateringar, håll tillgodo!

 

 

Sponsorer

 

 

Haninge Måleri & Son »

 

Rågmo Bygg »